top of page
Michelle Moqadam

Journaliststuderende fra RUC

Michelle

MoqAdam

​

Point of no return
Vaske ud

I 2016 sad den dengang 18-årige Michelle overfor en gruppe asylansøgere fra Syrien. Ingen af dem kunne tale dansk. De var alle indkvarteret på Sønderborg kaserne, der var blevet omdannet til et asylcenter. Klemt inde blandt dem sad den syriske flygtning og tolk Hozan. Han talte også engelsk, og den dag viste Hozan mig rundt på kasernen. På de mange værelser så jeg overfyldte køjesenge, der udnyttede hver centimeter i rummet. Det var i det øjeblik, at jeg mærkede trængen til at dokumentere deres vilkår. 

 

I dag er jeg 23 år gammel, og jeg arbejder ikke længere som frivillig for Røde Kors i min hjemby Sønderborg. Jeg husker dog stadig samtalen, jeg havde med Hozan den dag. Jeg har også stadig trængen til at grave de uhørte fortællinger op af dybet. 

​

Den dag satte for alvor gang i min spirende lyst til journalistikken. Mit håb er, at jeg med journalistikken kan give en stemme til dem, der ikke er blevet hørt. Jeg vil være med til at sætte dagsordenen ved at formidle de fortællinger, de fleste vælger at overse. 

​

​

​

121453059_352334529157786_58424157159617
Udvalgte produktioner
Pink Parallel Lines

UDVALGTE PRODUKTIONER

De personlige og menneskelige historier. Det er altså de fortællinger, som jeg brænder for at formidle på tv, radio og skrift. 

I mine tre udvalgte produktioner kommer du til at høre om den kronisk syge, den tidligere deprimerede sangerinde og den utilfredse pendler.

​

Kør musen over billederne for at få et indblik i de enkelte fortællinger. 

desktop-20190314083023.jpg

Siden 2014 har Stine Laybourn døjet med problemer med helbreddet. I flere år gik hun med sygdommen ME, også kaldet kronisk træthedssyndrom. I Danmark er ME ikke anerkendt som en funktionel lidelse, og netop dette resulterer i en forkert behandling af sygdommen. 

Fejlbehandling i fire år efterlod Stine med kroniske smerter

Ekstra Bladet, 2019

Making Music
De glemte vers

Denne podcast består af to episoder. I episode 1 møder du den 28-årige sanger og sangskriver Lærke Emilie. Hun har på egen krop oplevet angst og depression som følge af en undertrykkelse af hendes følelser i musikbranchen. I episode 2 bliver mental sundhed i musikbranchen italesat. 

2020

36005662232_4378f30bcc_z.jpg

Birgitte er utilfreds: Pendleraftale giver ikke billigere priser

En opdateret pendleraftale skal give bornholmske pendlere mulighed for fleksibilitet og billigere transport. Men en pendler mener priserne er en skuffelse, og langt fra en forbedring, selvom man pendler mindst en gang om ugen hele året.

NetAvisen, 2019

Mig og journalistik

Mig og journalistikken

Hvorfor vil jeg egentlig være journalist?  Og hvilken type journalistik brænder jeg for?

 Kør musen over billederne for at lære mere om, hvilken praktikant i får, hvis i vælger at ansætte mig. 

Den evige jagt

Siden jeg har været helt lille, har jeg elsket at læse den ene bog efter den anden. At skrive anmeldelser var hverdagskost for mig. Mine fødselsdagsønsker bestod nærmest altid af en liste af bøger, og det kommer nok ikke som en overraskelse, at biblioteket var et af mine yndlingssteder. 

​

Dengang jagtede jeg følelsen af at lave noget, jeg elsker. I dag ved jeg, at den følelse opstår, når jeg laver journalistik.

121739695_641117319877707_15899849822406

Det undersøgende element

Min største drøm er at være med til at lave en dokumentar eller reportageserie. Denne form for undersøgende og levende journalistik er det bedste jeg ved. Jeg kan bruge flere timer eller dage på de tankevækkende fortællinger. I de fleste tilfælde ønsker jeg, at jeg er fluen på væggen. Jeg vil lære og udvikle min journalistiske værktøjskasse hver dag. 

 

Hvis det står til mig, så vil al min tid gå til de personlige fortællinger, der kræver mere end blot et spadestik. Det er menneskene bag fortællingerne, der driver fortællingen frem for mig.

HÃ¥ndholdt kamera

Den første artikel

Jeg er omtrent de 13 år, da jeg for første gang prøver kræfter med  et interview. 
I forbindelse med avisugen i folkeskolen drager jeg fra den lille by Hørup mod det store København for at interviewe en upcoming designer. 

​

Men det var ikke nok for mig. Cirka et år senere får jeg muligheden for at komme i praktik hos Lokalavisen i Sønderborg. Her udgiver jeg min første artikel "Julie var med i Hvidsten Gruppen".

​

Tryk her for at læse den. 

download.jpg

Den dedikerede Journaliststuderende 

Siden sommeren i 2016 har jeg været bosat i Odense C. I 2017 besluttede jeg, at det var på tide at forfølge min drøm som journalist. Igennem hele min bachelor har jeg derfor pendlet over 500 km næsten hver dag til og fra RUC. Det vil jeg fortsætte med at gøre på min kandidat. Dedikation er nøgleordet, når det kommer til mine mål i livet.

 

Et mål i mit liv er at blive en journalist, der skubber til horisonter, der formidler det til tider svære, og forbinder mennesker gennem ord.

CV

CV

Statusoptæller

2017 - nu

Odense

​

I dag arbejder jeg som statusoptæller for Salling Group. Mit arbejde som statusoptæller består af vagter fra eftermiddag til den lyse morgen. Derfor skræmmer de skæve arbejdstider mig ikke. Jeg har intet imod at arbejde de tidspunkter, hvor de fleste er gået i seng.  

​

 

 

​

​

 

​

​

Tjener

2016-2020

​

Jeg har igennem de sidste fire år arbejdet som tjener hos Marcellos, Vivaldi, Niso Sushi og Odense Congress Center. Her er jeg blevet vant til at arbejde under pres og meget selvstændigt. Derudover er jeg ekspert i kundekontakt. Jeg har nemt ved at navigere blandt mange forskellige typer af mennesker, da jeg har arbejdet i Sønderjylland, Fyn og Sjælland. 

Netavisen 
2019
Roskilde Universitet
​
I forbindelse med min bachelor i Journalistik på RUC prøvede jeg i to uger kræfter som journalist på NetAvisen. Her startede jeg på tv-redaktionen, hvor jeg producerede et kort tv-indslag, som også blev udgivet på Ekstra Bladet. Derudover skrev jeg artikler under stramme deadlines. 
​

Frivillig Røde Kors

 2016

Sønderborg

​

Som frivillig hos Røde Kors organiserede jeg lege-aktiviteter for syriske børn fra Sønderborgs asylcenter. Mit arbejde hos Røde Kors åbnede op for mange oversete personlige fortællinger og spørgsmål. 

 

​

​

Ungarbejder Click

2013 

Sønderborg

​

I fotoforretningen Click var jeg at finde bag kameraet. Her stod jeg for at tage de fleste billeder - primært pas- og kørekortsbilleder. Af den grund er kameraet en gammel kending i mine hænder. 

 

 

​

​

​

Uddannelse

download.png

2020 - nu

cand.comm i Journalistik og Kommunikation

​

​

2017 - 2020

hum.bach i Journalisitk og Kommunikation

​

​

​

​

download-1.png

2013 - 2016 

STX

Engelsk og Psykologi

Kontakt

Kontakt: 24 47 71 45  // michelle.moqadam@gmail.com

bottom of page